Westtec innovaties


Maatwerk voor agrarisch sector

Nieuwe Mechanisatie voor de fruitteelt


Westtec Innovations is zeker geen nieuwkomer in de wereld van de mechanisatie voor de agrarische sector. Al bijna 50 jaar is het bedrijf actief in deze sector en heeft met de ontwikkeling van diverse machines en machine onderdelen een belangrijke bijdrage mogen leveren aan de vooruitgang in deze sector.

Mede dankzij 70 jaar van hoogwaardige technologische ontwikkeling zijn de meest geavanceerde technieken royaal voor handen. Desondanks heeft o.a. de fruitteelt steeds ingezet op arbeid en heeft mechanisatie in de fruitteelt zich ontwikkeld tot bescheiden middelen. Zo worden nog steeds 800-900 manuren ingezet om 1 Ha fruit te telen en worden nog steeds 25 fruitsoorten handmatig geoogst en gedeeltelijk verwerkt. Door onder andere de vergrijzing, steeds hogere lonen, kosten en opgelegde regelgeving door de overheid, zullen de kosten per kg eindproduct steeds hoger worden. Als de sector in staat wil blijven mondiaal concurrerend fruit te blijven produceren in relatie met een gezonde bedrijfsvoering, zal de kostprijs omlaag moeten.

Hoe kunnen we dit bereiken?

1) Ontlasting van fysiek arbeid

2) Verhogen van de prestatie bij handarbeid per man/uur

3) Innoveren in mechanisatie en automatisering

Met deze 3 doelen voor ogen is Westtec Innovations de uitdaging aangegaan te innoveren in nieuwe mechanisatie voor de fruitteelt. Het eerste belangrijk resultaat naar een efficiŽnte mechanisatie is de FLEXOTRAC.

Basis platvorm


Het Flexotrac basis platform is volledig modulair opgebouwd en kan eenvoudig worden uitgerust met diverse beschikbare fruitteelt hulpstukken. De fruitteler kan bij aankoop al direct een keuze maken uit de vele beschikbare opties zoals:

Werkplateau


Voor het uitvoeren van winter-, zomersnoei en voor andere werkzaamheden die op niveau uitgevoerd worden, is een werkplateau beschikbaar met en afmeting van 1,7 x 2,7 mtr., handmatig of elektrisch ( optie) te verbreden naar 2,6 mtr. De hoogte is naar wens mechanisch instelbaar.

Oogstondersteuning


Het basis platform kan eenvoudig worden voorzien een oogstplateau.
Met dit oogstplateau kan naar wens de keuze gemaakt van 2, 4 of 6 plukbanden. Deze plukbanden zijn in verschillende lengtes beschikbaar en verzorgen een schadevrij transport naar de hoofdbanden.